lørdag den 21. december 2013

21. december -julebagning

I torsdags fik jeg lagt dej, og igår var det "store bagedag"
vi startede med nogle jødekager, men dejen drillede, tror ikke opskriften er beregnet til flydende margaine, men god gammeldags fast margarine - men kogebogen er også fra 82, der var flydende margarine slet ikke opfundet
 
Det blev til ca. 1½ plade

 Så blev det tid til at lave klejner, efter min mormors gamle opskrift, min mor har gemt den håndskrevne original, og jeg har en kopi hængende på køkkenlågen
Først skal de vrides
 så skal de koges
og så kan der nydes
her ses aftenens produktion, vi lavede også brunkager, men ved lidt snyd, for jeg havde købt dejen færdig, den skulle bare skæres i skiver og så i ovnen

5 kommentarer:

  1. Mums, det ser godt ud!
    Jeg får slet ikke bagt kager i år, kun lavet konfekt.
    God jul til jer!

    SvarSlet
  2. Det ser lækkert ud, jeg springer bagningen over i år

    SvarSlet
  3. I har godt nok været flittige.
    Vi har for første gang nogen sinde sprunget klejnekogningen over. I "gamle dage" var det en decembertradition sammen med vores store piger. Og siden har vi selv klaret det og de har fået en krukke med hjem hvert år.
    Men ikke i år. Tiden har ikke været der.
    Klejner skal altså opbevares i lerkrukker med en tallerken over...og ikke i dåse ! Sådan har det nemlig altid været i min familie.
    Pips fryser sine klejner og tager op og varmer i ovnen.....og sådan er det så forskelligt.

    SvarSlet
  4. Hold da op så flittig du har været. Jeg har ikke nået andet end at få den sidste gave lavet færdig idag, så nu er de heldigvis alle klar.

    SvarSlet